divendres, 7 de febrer del 2014

Diada de la Noviolència


Més informació sobre la Diada de la Noviolència

2014 dedicat a ANNA POLITKÓVSKAYA

El pròxim diumenge 9 de febrer celebrem la Diada de la Noviolència. L'acte tindrà lloc a les 12h a a Plaça dels Quatre Cantons i estarà dedicat a ANNA POLITKÓVSKAYA

Anna Politkóvskaya (Nova York, 30 d’agost de 1958 – Moscou, 7 d’octubre de 2006), periodista activista pels drets humans reconeguda per la seva oposició al conflicte Txetxeni i al president Vladimir Putin. Politkovskaya va fer-se coneguda fent reportatges sobre Txetxènia, on molts periodistes i treballadors humanitaris havien estat segrestats o assassinats. Va ser arrestada i subjecte d’una simulació d’execució per part de les forces militars russes. A més a més, va ser enverinada de camí a Beslan, però sobrevisqué i va continuar informant. Va escriure varis llibres tant sobre la guerra de Txetxènia com sobre la Rússia de Putin i va rebre nombrosos reconeixements internacionals per la seva feina. Va morir tirotejada dins l’ascensor de l’edifici del seu apartament a Moscou el 7 d’octubre de 2006.

L’acte consistirà en:

- Paralules d’obertura a càrrec del President de la Unipau, Arcadi Oliveres

-Representació de diàlegs entre Politkóvskaya (Antígona) i Creonte, basats en fragments de l''Antígona de Sofocles. Text elaborat per José Mª Perceval.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris amb moderació. Gràcies per participar!