divendres, 17 de juliol del 2015

Comissió de llibres. Memòria de les activitats realitzades per l'AMPA. Curs 2014-2015

Comissió de llibres

La comissió de llibres és una de les comissions que suposen més feina per l'AMPA, però de la qual se n'obtenen grans beneficis per les famílies. Per dur-ho a terme és essencial la col·laboració de mares i pares (i fem una crida de cara al curs vinent!). Veiem les dades de forma desglossada:

Objectius:

  • Aconseguir un estalvi important a les famílies, uns 700€ al llarg dels 4 cursos d’ESO.
  • Minimitzar l’impacte mediambiental que suposa l’edició de llibres en paper.

Descripció del projecte
:

El projecte està pensat per a renovar pràcticament la totalitat dels llibres cada 4 anys, aproximadament un 25% de les assignatures per any.

Ara bé, davant la incertesa que suposa l’aplicació, o no, de la llei Wert, darrerament hem intentat fer els mínims canvis possibles, tant per al curs 2014-15 com per al curs 2015-16.

Aquesta llei afectarà diverses assignatures de 1r i 3r el primer any i 2n i 4t a l’any següent. Aquest fet pot suposar fer front a una inversió important, que no es pot repercutir únicament en els alumnes que, per atzar, els correspon aplicar el canvi. S'haurà d’anar amortitzant com a mínim al llarg dels 4 cursos següents.

Càlculs d’estalvi per a les famílies:

Estan referits a setembre de 2014, així el cost dels lots de llibres amb folre són els següents (l’AMPA té un 10% de descompte en llibres, descompte que no solen fer als particulars):

CURS
LOT PER CURS
QUOTA AMPA
ESTALVI PER CURS
1r ESO
250 €
80 €
170 €
2n ESO
233 €
80 €
153 €
3r ESO
275 €
80 €
195 €
4t ESO
260 €
80 €
180 €
TOTALS
1.018 €
320 €
698 €

Breu descripció del procés de socialització:

El projecte requereix dedicar-hi moltes hores, concentrades en un termini de temps relativament curt, podem resumir-ho en:

Etiquetar i empaquetar els llibres per a la distribució a més de 300 alumnes al setembre. Recollir-los al juny. Entregar els llibres necessaris per a estudi en les vacances. Iniciar la revisió dels llibres lliurats. Fer recompte dels llibres necessaris en funció dels que s’han de canviar per recomanació del centre o els que un cop revisats no admeten reparació i necessiten ser substituïts per nous, en relació als alumnes matriculats i llibres prestats per a estudi a l’estiu. Fer la comanda de llibres i folres. Observar que tot l’alumnat que vol socialitzar ha fet els passos pertinents (signar el compromís d’adhesió, pagar quotes d’AMPA i llibres). Recollir els llibres en préstec per a les vacances a principi de setembre. Tornar a etiquetar...

La comissió proposa: Treballar centre i alumnes, en tutories, el respecte envers el projecte.

Lluitem constantment per aconseguir mantenir aquest projecte. La conscienciació i respecte pel projecte per part de les famílies, l’alumnat i el propi centre, facilitaria molt la nostre tasca i abaratiria costos. La col·laboració de pares i mares en el projecte és imprescindible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris amb moderació. Gràcies per participar!